El despertador sona a les 5.30h
del matí, encara és fosc, però aviat es farà de dia. Esmorzem unes galetes i
passem comptes amb l’encarregat del refugi. Intenten col·lar-nos alguna cosa de
més a part que ens apliquen un 10% addicional pel servei, la taxa no està
mencionada enlloc i en el moment de les negociacions això no es va dir, així
que els demanem les corresponents modificacions, són ganes de quedar malament.
Un cop solucionat iniciem el nou dia.
En la jornada d’avui hem de
guanyar més alçada que la d’ahir, veurem què tal.
Quan no portem ni dos hores caminant ens atrapa un bon xàfec. Ens refugiem sota una teulada però passa l’estona i hem de seguir endavant, així que ens mengem una barreta energètica i ens equipem per evitar al màxim mullar-nos: funda impermeable per la motxilla i jaqueta amb caputxa per nosaltres.
Quan no portem ni dos hores caminant ens atrapa un bon xàfec. Ens refugiem sota una teulada però passa l’estona i hem de seguir endavant, així que ens mengem una barreta energètica i ens equipem per evitar al màxim mullar-nos: funda impermeable per la motxilla i jaqueta amb caputxa per nosaltres.
Continuem fent camí sota la cortina d’aigua. Passem Chamche (Syange) i encarem
una etapa d’unes dues hores fins a Tal; són aproximadament cinc quilòmetres en
els que hem de vèncer més de tres-cents metres d’alçada. De seguida veiem que l’ascensió
en si no és el problema sinó que el sender és un puja i baixa constant, així
que els metres que pugem a l’inici els desfem de seguida per tornar-los a refer
altra vegada. Els últims trenta o quaranta minuts es fan més feixucs, la pujada
és més forta en aquest tram i ens sentim una mica cansats; per sort, el
paisatge que ens rodeja és impressionant, el riu Margsyandi en aquesta zona
dibuixa una gorja entre dos murs imponents. L’ambient és rural, rústic, humil i encantador.
Arribem a Tal, i la gorja
estreta es desplega sota les nostres petjades de pedra, ara el riu és abraçat
per una platja de sorra gris ciment. El poble es troba enmig d’una vall
preciosa i en el moment en que hi arribem el sol surt i ens comença a assecar,
ho agraïm. Decidim quedar-nos a dinar per recuperar energies i gaudir de l’escalforeta
del sol. Negociem un bon preu per dinar tots tres el mateix facilitant les
tasques a cuina: un bon plat d’espaguetis amb bolets i verdures (800NPR a
dividir entre els tres = 6’20€).
Escrivim l’últim missatge a casa, fins d’aquí gairebé deu dies no
tornarem a trobar connexió; els salts de llum són constants (fins i tot a la
capital hi ha dies amb més hores sense electricitat que amb). A partir d’aquí
el Wifi es convertirà en un mite que molts refugis prometen però que, a l’hora
de la veritat no hi ha manera que funcioni.
El sol escalfa la nostra pell de
valent mentre ingerim afamats el plat de carbohidrats, un dels plats de pasta
més bons que tastarem en tot el camí, no sabem si pel fet de ser el primer, del
que es convertirà en una de les altres rutines del tresc, i per la qual cosa
hem quedat impressionats. Amb aquest àpat de seguida ens sentim amb forces per seguir endavant.
El cel torna a cobrir-se, sembla
que la treva tan sols ha durat l’estona del dinar, de seguida torna a ploure.
Comencem a donar voltes sobre quin lloc tancarem l’etapa d’avui, la segona.
Serà a Karte (Khotro), el poble que hi ha a continuació de Tal on ens ha
semblat veure l’Annapurna II, no n’estem del tot segurs, però hem vist algun
pic que superava de ben segur els 7.000 metres, quina passada!
Arribem a Karte, i parem. Trobem
un allotjament que ens agrada, després de voltar pel poble comparant. Les
habitacions són humils, però estan força netes i aquest cop són més
hermètiques, així que potser no s’hi col·larà tanta humitat. Negociem dormir
gratuïtament a canvi de fer-hi els àpats als que ens aplicaran un descompte del
20%. Com sempre, no podem dir a ningú el tracte que hem fet. Aquest és el
sistema, cadascú negocia el que bonament vol i pot, no s’hi val llavors a
rèpliques. No cal fer comparacions, quan s’accepta una negociació ja no s’hi ha
de donar més voltes ni fa falta saber quin tracte reben els demès.
Baixem al restaurant i ens
demanem una tassa ben calenta de gingebre. La humitat de la pluja ens ha calat
i necessitem escalfar-nos. Ens hem posat roba seca i ens hem abrigat. Estem
preocupats per la temperatura, ens trobem encara a cotes molt baixes (a menys de dos mil) però quan
parem de caminar els cossos se’ns refreden i tenim la necessitat d’abrigar-nos
força. Ens serveixen la tassa amb força quantitat d’arrel, la beguda resulta
molt picant, però ens va perfecte. La gingebre ajuda a entrar en calor i té
propietats digestives. Demanem un plat de momos amb vegetals per compartir
entre els tres, estan deliciosos. El menjar del Nepal ens té seduïts, té molta
influència de la Índia, una de les gastronomies que més ens fascina. La majoria
dels plats estan boníssims, tot i que cal dir que molts d’ells són força picants.
Per sopar mengem daus de patata saltejats amb ou i verdures especiades.
Quan sortim del menjador veiem ja
fa hores que és fosc i el cel ha quedat ben serè. A mi se’m posa la pell de
gallina, ens trobem enmig de dues parets negres gegants que em fan sentir molt
petita. El poder d’aquestes muntanyes és magnètic. Després de tot el dia
plovent ara el cel és net i veiem les estrelles més brillants que mai hem vist.
Alço els ulls per contemplar-les tot desitjant que demà el temps ens acompanyi.
Em poso al llit emocionada,
aquest lloc em té completament fascinada i em sento molt afortunada d’estar
aquí. El murmuri de Margsyandi es repeteix de fons com un mantra al llarg de la
nit acompanyant els nostres somnis. M’adormo envoltada de molt bones sensacions
i desitjant seguir gaudint de tot això.
Resum de la segona etapa del
tresc:
Iniciem la jornada a Ghermu
(1130m) i la finalitzem a Karte (1870m). Hem tardat unes 6 hores i mitja per
fer 16 quilòmetres aproximadament. Avui hem guanyat en total 740 metres.
_________________________________________________________________________________
Informació pràctica
Per veure tota la informació pràctica de la ruta clica als següents enllaços:
Informació i consells per fer la travessa de l'Annapurna Circuit (part I)
Informació i consells per fer la travessa de l'Annapurna Circuit (part II)
Informació i consells per fer la travessa de l'Annapurna Circuit (part I)
Informació i consells per fer la travessa de l'Annapurna Circuit (part II)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada