dissabte, 18 d’agost del 2012

Comença el recital de vacunes i amb elles, els efectes secundaris...



Indrets paradisíacs amb illes exòtiques i platges d'insomni.... El clima tropical ens garanteix temperatures agradables tot l'any i ens permet gaudir d'un estiu permanent, però les altes temperatures també són sinònim de mosquits, paràsits, bacteris...

Aquesta setmana hem anat al Centre de Vacunació Internacional que pertany al Ministeri de Sanitat.  Abans que arribés la crisi, era l'únic lloc de Catalunya que t'assessoraven i et vacunaven de forma gratuïta. La primera sorpresa que ens emportem.... és que ara s'ha de pagar.



"Per sort nostra" ja teníem dins l'organisme un assortit de fàrmacs immunitzadors per si ens ataca algun ésser no desitjat, però tot i així, pel fet de passar un llarg temps en zona de risc ens van aconsellar vacunar-nos de la Ràbia i l'Encefalitis Japonesa. Després de pagar religiosament la tassa de 72 € (sense carnet jove que valgui), ens van injectar les substàncies que ens han de salvar de la, més que probable, enfermetat que agafarem, segons la metgessa que ens va atendre al centre de vacunació, que també ens va rebre amb un "A si que vosotros soys los iluminados.... yo ni muerta hago lo que vosotros y a mis hijos no les dejaría hacer una cosa así..."

Tot i no haver-hi prevenció per totes les infermetats tropicals, marxarem, si més no, psicològicament "més tranquils", vacunats del Tètanus, Hepatitis, Tifus, Poliomielitis, Ràbia i Encefalitis Japonesa.

Per si no n'hi hagués prou amb les 5 dosis punxades que ens hem de posar per les dues vacunes que ens faltaven, ens havia de tocar ser un dels que surten a les estadístiques dels maleïts efectes secundaris. Per sort, ens han tocat, segurament, les molèsties més portables: una somnolència espectacular, un gangli axil·lar inflamat, mal de cap,... Sigui com sigui, malgrat que la metgessa que ens ha tocat ens ha "mal"- tractat, marxem amb un mínim de garanties més pel que fa a salut. I és per aquest motiu que recomanem a tothom que abans de marxar de viatge passi per un centre de vacunació internacional, com per exemple en els següents:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada