dilluns, 28 de gener del 2013

Chiang Mai, cultura de mercat


Chiang Mai, amb menys de 200.000 habitants és la segona població més important de Tailàndia. Moguda i desenfadada, aquesta ciutat universitària té un casc antic que és el paradís de molts viatgers "motxillers". La Khao San Road* del nord ofereix desenes de Guest House (pensions), pubs, centres de massatge, "mercadillos" i restaurants de tot tipus i preus; tos ells esquitxen el centre antic amb milers d'embriagadores llumetes de colors que busquen captar l'atenció dels visitants adinerats.




*Khao San Rd és el carrer de Bangkok on es solen allotjar els viatgers "backpackers" (amb la motxilla a l'esquena), està ple de paradetes de roba, de restaurants híbrids (que ofereixen menjar local i occidental), bars, pubs, etc.


A Chiang Mai no hi falten ofertes per tot tipus de viatgers i de butxaques. Un, tant pot allotjar-se en una habitació amb bany compartit per menys de 200 bahts (5€/nit habitació doble), com en hotels luxosos amb piscina, spa i una decoració exquisida per uns 6000 bahts (150€/nit). Nosaltres, hem optat per una habitació senzilla, amb la ubicació perfecte per anar a peu pràcticament a tot arreu, amb bany individual i WI-FI, que s'ajusta prou bé al pressupost = 280 bahts (7€/nit). Una veritable ganga!!





Ens hem passat una setmana gaudint d'aquesta ciutat! Els matins els hem dedicat a recórrer amb lupa la ciutat emmurallada; dins els temples (a Chiang Mai no en falten...) hi ha veritables raconets que són una delícia descobrir! A les tardes-capvespre és el moment en què els basars nocturns despleguen les seves paradetes, hi ha qui munta la seva botigueta ambulant amb tanta minuciositat i delicadesa que és fàcil quedar hipnotitzat.






Els mercats nocturns s'han convertit en la nostra millor opció per fer turisme gastronòmic; bé, per dir-ho d'alguna manera, la nostra oportunitat de menjar de conya per uns preus increïblement barats!!! Us detallem l'exemple d'un dels sopars que hem degustat i que us farà caure la baba ;)




Un plat de noodles amb soja germinada, cacauets triturats, i sucre (10 thb=0'25€)
Arròs glutinós amb moniato cuit embolcallat en una fulla de plataner (10 thb=0'25€)
2 rotllets primavera de verdures i 2 megacroquetes amb carn i curri (20thb=0'50€)
2 crêpes de xocolata (30 thb=0'75€)
1 aigua fresca de 600 ml (7 thb=0'20€)

Total sopar dues persones 77 thb= menys de 2€!!!





Hem aprofitat per visitar el Zoo de Chiang Mai amb els pandes, els koales i l'aquari com a principals atraccions. Teníem una cita concertada ja des de Barcelona, així que ens estaven esperant. En breu us presentarem el vídeo en el qual estem treballant des de www.CronicasDeUnCamaleon.com (el nostre bloc específic de Parcs Naturals i fauna) i les anècdotes d'aquesta visita, que no van ser poques!!!









Subscriu-te a través del teu e-mail i rebràs els nostres posts




________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ PER AL VIATGER

Informació actualitzada: Febrer 2014

ALLOTJAMENT

MENJAR

Possiblement sigui la capital gastronòmica de tailandia, està ple de bons restaurants per tot arreu a preus molt assequibles. Un bon lloc per provar l'autèntic Padthai.


TRANSPORT

Com arribar de Sukothai a Chiang Mai:
Hi ha força autobusos (cada 30 minuts) durant al matí. El preu depèn de cada companyia, però està sobre els 340 Baths (8,5€) i el trajecte dura unes 5 hores i mitja.
IMPORTANT: Hi ha dues carreteres que van de Sukhothai a Chiang Mai, una va per autopista (passa per la població de Tak) i l'altra va per un port de muntanya i pots arribar a tardar fins a 8 hores. Així que pregunteu sobretot per quina carretera anirà. 

Arribar a Chiang Mai:
Chiang Mai està conectada a practicament totes les capitals provincials de Tailandia, la millor opció si es viatge des de Bangkok o les platges del sud és amb avió, ja que les tarfies de les companyies lowcost són, moltes vegades, inferiors als preus dels autocars i trens, i per descomptat, s'estalvia moltes hores de trajecte.

Desplaçar-se per Chiang Mai:
La millor manera de recòrrer trajectes llargs dins la ciutat és amb els "songatus", una mena de tuk-tuks de 12 places, el preu normal per trajecte i persona és de 20 Baths (0,25€). El trajectes des de l'aeorport al centre costa 100 Baths (2,5€).

LLOCS D'INTERÈS

Temples: Els principals atractius turístic són la infinitat de temples que et pots arribar a trobar al centre de la població, la majoria són gratuïts i els pocs que s'han de pagar tenen un preu simbòlic. Horari: obren ben d'hora al matí i tanquen quan es pon el sol.
 
Mercats nocturns: Possiblement siguin un dels mercats nocturns més grans de tot el sudest asiàtic, els més espectaculars es fan dissabte i diumenge, val la pena fer coincidir l'estada a Chiang Mai en cap de setmana.



 

2 comentaris:

  1. No piulo massa però us vaig llegint! Espectaculaaaar!!!

    Marc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marc!!! Nosaltres pensem amb vosaltres cada vegada que veiem orquídies!!!! ;p

      Elimina