dijous, 4 de juliol del 2013

Què hi venim a fer a aquí??? Ban Krut (Tailàndia)

Se'ns havia fet de nit... Havíem passat les últimes 7 hores i mitja en un tren: llegint, parlant, jugant, menjant, gaudint d'estones en silenci i contemplant un paisatge verd i pla entre diverses poblacions costaneres: grups de cocoters i uns quants ocells aquàtics decoraven un escenari basat en els camp d'arròs. Com sempre ens passa, quan viatgem en els trens de Tailàndia, el trajecte, que en total va acumular 60 minuts de demora, se'ns va passar volant. Quan es va aturar davant l'estació, completament silenciosa, vam baixar carregats amb les motxilles, sols, ningú més tenia intenció de fer-ho... i se'ns havia fet de nit...





Ban Krut era el nom de la població que ens estava rebent amb absoluta indiferència. La nostra ment no va tardar ni un sospir en fer-ne de les seves "Què hi veníem a fer aquí? Vols dir que..." Amb tot, no teníem ni la més remota idea d'on passaríem la nit... Expectants vam començar a caminar en direcció cap a la platja, la zona on es concentrava l'oferta d'allotjaments. Segons les nostres previsions no havia de quedar massa lluny de l'estació... no obstant això, no ens imaginàvem que una carretera solitària separava el poble de la zona de platges. Vam agafar aire i camina que caminaràs... Quan vam arribar, una imatge totalment surrealista es va presentar davant els nostres ulls. Rere el mar tenyit de negre per la foscor de la nit, una línia intermitent de llums verd fluorescent esbossava l'horitzó "Però què cull...ns és això?? Un aeroport..., un pont de dimensions descomunals..., una central nuclear...????" No, no estàvem entenent res... 


Malgrat tot, no podíem distreure'ns en aquella escena tan... tètrica?? Calia trobar un lloc on dormir. Després de seguir vàries indicacions de la poca gent que ens vam trobar, per fi vam trobar un allotjament apte per a la nostra butxaca (segurament l'únic): una espècie de càmping amb bungalows. Vam tenir la gran sort d'ensopegar amb els propietaris just abans de retirar-se a dormir. Ens van donar la clau d'un dels bungalows i ens van desitjar una bona nit. Ens va semblar que érem els únics hostes. Ens vam adormir amb la ment absorta en la incertesa, com a mínim havíem trobat un lloc on dormir però... on ens havíem ficat?

De bon matí els ocells van començar a xiular prop de la finestra a través de la qual els primers rajos de llum van anar traient el cap. Havíem descansat i ens despertàvem havent convertit la incertesa de la nit anterior en una absoluta curiositat reforçada pel fet de ser de dia. Ara tocava descobrir aquest racó del món que ens havia causat tantes estranyes sensacions hores abans.

Uaaaaaauuuuuuu!!!! Ooooooohhhh!!!! Amb la boca i els ulls ben oberts vam sentir-nos absorbits pel paisatge. Una de les platges més llargues que mai hem vist se'ns presentava davant la nostra sorpresa i els nostres peus!!







Llogar un parell de bicicletes va ser una decisió encertada, ja que ens va permetre descobrir l'entorn de Ban Krut. Les infinites platges no són l'únic a veure i gaudir d'aquesta població poc visitada pels turistes estrangers. Regentant la costa hi ha un turó amb un temple budista que ens va deixar impressionats. Personalment l'inclouríem dins la llista dels 10 temples més bonics de tot el país. El Khao Tong Chai és un enclavament privilegiat per les vistes que ofereix de la costa del golf de Tailàndia.






L'altre temple que vam visitar, el Wat Tam Khiri Won té una petita cova plena de figures de Buda. La cova en si no té massa d'especial però el recorregut per arribar-hi és força atractiu, compost per palmerars i alguns camps de pinyes.





Ahhhh, pel que fa a les misterioses llums fluorescents, vam descobrir que pertanyen a les embarcacions que cada nit surten a mar obert per pescar calamars... Descobrir-ho, sens dubte ens va deixar més tranquils!!!




_________________________________________________________________________________ 

INFORMACIÓ PER AL VIATGER

Com arribar
  • Vam agafar el tren des de Bangkok. N'hi ha un que surt de matí (8.00h) però el preu és força més elevat que els que surten a la tarda, per aquest motiu nosaltres vam escollir el de les 13.00h. Preus, per persona: a les 8.00,h 445 bahts (11€), només hi ha Primera Classe. A les 13.00h, 177 bahts Tercera Classe (4'5€) o 267 bahts Segona Classe (6'5€). Per més informació podeu consultar la web dels trens de Tailàndia a www.railway.co.th)

Allotjament
  • L'allotjament més barat que vam trobar va ser al COCONUT BUNGALOW (a uns 3 kms de l'estació de tren). Hi havia diversos ratis de preus en funció del número de nits de l'estada. 400 bahts/nit per 1 o 2 dies (10€), o bé, 300 bahts/nit a partir de 3 dies (7'5€). L'allotjament és un petit i senzill bungalow amb bany i ventilador inclosos. Ofereixen servei WIFI a la zona del restaurant/recepció, on fan esmorzars i dinars a bon preu, no sopars.



Menjar
  • Al restaurant TAM MAI, just a l'entrada del COCONUT BUNGALOW ofereixen plats a partir de 30 bahts (0'75€), els bàsics (arròs i noodles fregits).

Oci
  • De lloguer de bicicletes vam pagar 40 bahts per cada una (1€) durant 6 hores (temps suficient per visitar el Khao Tong Chai i el Wat Tam Khiri Won). Per informació sobre Ban Krut podeu consultar la web www.bankrutinfo.com
  • Entrar al temple de Khao Tong Chai i a la cova del Wat Tam Khiri Won és gratuït.

El que més ens agradar
  • Les quilomètriques platges resseguides per una filera de palmeres i sense ningú.
  • El Temple Khao Tong Chai i les seves vistes de la costa.

No ens va agradar
  • La mala comunicació per arribar i per sortir. L'arribada més barata des de Bangkok es de nit, i per sortir en direcció sud només passen dos trens, els 2 nocturns.


Introdueix el teu correu electrònic per rebre les novetats del viatge:

8 comentaris:

  1. No podieu trobar millor lloc per dormir el Coconut Bungalow pel Sucdecoco... Endavant parella ja heu passat l'equador del viatge...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, si Oriol, un allotjament molt adequat a la "situació"!!!! ;)

      Elimina
  2. Quina meravella de blog, encomaneu les ganes de viatjar i descobrir indrets tan preciosos gràcies als vostres comentaris y les fotografies. Ja ens heu enganxat a la vostra aventura!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel vostre missatge Sara i Miguel!!! Ens encanta que hi hagi persones que gaudeixin d'aquest espai en el que intentem transmetre sensacions del viatge!!!! A veure si us animeu!!!

      Elimina
  3. Uei!!
    caminar entre els temples d'Angkor deu ser increíble; anar amb tren de bambú a velocitats de vertígen, al·lucinant; però baixar del tren de nit enmig del no res i veure totes aquestes llumetes del pal invasió extraterrestre... segur que us va deixar sense paraules!!! XD
    Gràcies per compartir el vostre viatge d'una forma tant propera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Glòria!!!
      Jajaja, si siii la imatge ens va provocar una barreja de sensacions difícil de descriue... entre al•lucinació i esgarrifança!!!! ;) ho havíem d'explicar per compartir-ho!!!
      GRÀCIES!!
      Una abraçada!

      Elimina