dilluns, 7 de gener del 2013

Temples de Bangkok



Hem dedicat un dia sencer a visitar un parell de temples budistes de la ciutat: Wat Traimit i Wat Pho.

L'arquitectura budista és molt curiosa i està carregada de simbolisme. Els temples, normalment, tenen taulades de tres puntes molt marcades, simbolitzen els tres pilars o joies fonamentals del budisme: Buda, les ensenyances i la comunitat budista. Les puntes solen ser daurades i el reflex del sol crea una imatge molt brillant  i fotogènica. Els chedis o stupas són els monuments cònics que envolten el temple i que enterren objectes budistes sagrats.





Wat Traimit es troba enmig de China Town, és un temple revestit de marbre que conté una imatge de Buda d'uns 3 metres d'alçada, el que més impressiona és que està fet d'or massís. El temple no és molt gran però és gratuÏt i val la pena entrar-hi si s'està passejant pel barri xino.



Buda d'or massís de Wat Tramit



Wat Pho és un temple molt més gran. L'entrada, que inclou una ampolleta d'aigua fresca, ens va costar 100 bahts per persona (2'5€). El més destacat és la imatge de Buda reclinat de 46 metres de llargada!!!! De totes maneres és interessant visitar el temple sencer amb calma ja que hi ha diverses sales de pregaria (totes amb les seves respectives imatges de Buda) i varis patis interiors plens de budes. 


Budes en un dels patis interiors del Wat Pho


Nosaltres recomanem predre's-hi i deixar-se portar pel moment, contemplar la magnitud i no deixar d'observar els detalls, així com el comportament dels creients que reparteixen ofrenes devotament. Vam tenir la sort de coincidir amb un moment de recitació d'un grup de monjos budistes. L'ambient banyat del so de la perfecta conjunció de les seves veus creava uns instants únics de pau.


Detall de les ofrenes





CONSELL: Entrar en un temple budista requereix un protocol de comportament, es tracta d'un espai religiós i cal ser molt respectuós i no està de més informar-se abans d'anar-hi per no "fotre la pota", fixar-se en com es comporta el teu entorn també és una de les maneres per intentar-te camuflar i no cridar l'atenció. Cal descalçar-se i tapar-se els hombros en cas d'anar amb una samarreta de tires i saber que la planta dels peus és la zona considerada més "bruta" del cos, així que millor no assenyalar cap element religiós amb el peu (es considera una greu ofensa, de la mateixa manera que nosaltres considerem un insult que ens aixequin el dit cor de la mà).






_________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ PER AL VIATGER

Informació actualitzada: Gener 2014

ALLOTJAMENT
  • Nasa Vegas Hotel sens dubte és el nostre allotjament predilecte, hem repetit fins a 4 ocasions, és probablement un dels millors hotels relació qualitat-preu, i està perfectament ubicat davant d'una de les parades de metro que paren tan al centre com a l'aeroport. El preu de l'habitació doble és de 10€ sempre que ho facis des d'internet i no té res a envejar a un 3-4 estrelles de casa nostre (les plantes inferiors estan recentment restaurades), us deixem l'enllaç http://www.booking.com/hotel/th/nasa-vegas.es.html?aid=354644;sid=fa1b7a3081b536388670799a8e91cc59;dcid=2




TRANSPORT PER ANAR A VEURE TEMPLES

La millor manera per anar a veure els temples es acostar-se fins la parada de metro de Hua Lamphong, propera al barri xinès i allà visitar el Wat Tramit. Un cop finalitzada la visita es pot agafar un tuk-tuk fins a la zona del Gran Palace, Wat Pho i el Wat Phra Kaew que no hauria de costar més de 80 Baths (2€) a repartir entre tots els ocupants, nosaltres hem arribat a pujar fins a 5 persones en un tuk-tuk.

IMPORTANT: tot i que nosaltres no ens hi vam trobar sabem de gent que li ha passat: si un tuk-tuk et vol oferir un servei de ruta turística de vàries hores per un preu irrisori, no has d'acceptar, et portaran de ruta per botigues de souvenirs, d'on ells reben comissions.

IMPORTANT: per aconseguir un bon preu en el tuk-tuk aconsellem no agafar els que estan esperant davant els temples (busquen turistes i cobren preus desorbitats), la millor opció és parar-ne un a qualsevol carrer, els preus poden arribar a ser la meitat ;)


INFORMACIÓ PRÀCTICA DELS TEMPLES:

Wat Tramit: Horari de dimarts a diumenge de 8:00 a 17:00 (recomanable arribar a les 8 del matí ja que a mesura que va passant el dia es va omplint de gent)
IMPORTANT: NO ES NECESSARI PAGAR ni per veure el buda d'or ni per entrar al temple. Quan arribes al recinte del temple et comences a trobar tot d'indicadors que t'indiquen la direcció de les taquilles, són només per entrar al museu, tot i que molt astutament intenten que els turistes passin per caixa.

Wat Phra Kaew i Gran Palace: Horari de 8:30 a 17:00. Preu 500 Baths (12,50€)

Wat Pho: Horari de 8:00 a 17:00. Preu 100 Baths (2,5€) el preu de l'entrada inclou una ampolla d'aigua de 330 ml.



6 comentaris:

  1. Hola nois! és increïble veure pregar als monjos, no ens cansaríem mai! prepareu-vos pel munt de budes que veure si seguiu molt temps per Àsia! je je! Us recomanem molt Mae Salong, al nord de Tailàndia, una petita població on als voltants conviuen moltes ètnies molt singulars, allunyades del típic triangle d'or preparat pel turisme.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la veritat és que el ressò que creen amb les veus, mantenint tots el mateix to... és brutal! Merci per la recomanació, la tindrem molt en compte!!! Ara, en pocs dies, tenim intenció d'anar al Parc natural de Khao Yai, sembla que és dels més importants del país, hi heu estat??

      Una abraçada macus!!

      Elimina
  2. Que bé! tot sona genial!
    Jo no recordo haver pagat els 2'5€ per entrar al temple del Buda reclinat! sembla que allà també ha arribat la crisi!

    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Marta, de fet a l'última edició de la Lonely Planet (febrer 2012) ja surt que costa 50 bahts l'entrada al temple (1,25€), i nosaltres ja vam pagar 100..

      Una abraçada molt gran!

      Elimina
  3. No, no hi vam arribar a anar. Tailàndia ens va enganxar ja en la recta final del viatge i ens va quedar molt per descobrir del país(vam prioritzar visitar Myanmar, molt recomanable també, de fet és el país que més ens va captivar del sudest asiàtic). Però ara, amb el vostre relat, sabrem el que ens vam perdre. Ja estem ansiosos! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre us podeu apuntar a fer-nos una visita!!!! A veure què hi descobrim nosaltres... ja us anirem informant!!! Encara no sabem si anirem a Myanmar...
      Una forta abraçada!!!

      Elimina