dissabte, 5 de gener del 2013

Visitant Bangkok


Ja hem posat els peus sobre el primer destí del nostre viatge: Tailàndia. Passem els primers dies habituant-nos i deixant enrere mica en mica els efectes del jet lag a la ciutat de Bangkok.

Durant aquests dies hem visitat varies zones de la capital: com el barri China Town (sempre present en les principals ciutats del Sud-est asiàtic), la zona comercial de grans edificis moderns i alguns temples budistes.

La primera impressió és que Bangkok és força caòtica, sobretot a nivell de trànsit. Aquí impera la llei del més fort i no hi ha peròs que valguin. Així que, a vegades, estar en el rang de vianant es pot convertir en un verdader joc d’habilitat. Entre els transports públics per moure’s per la ciutat hi ha: els autobusos (sistema que hem trobat força indesxifrable), el metro i l’skytrain (tren que circula entre 8 i 15 metres d’alçada, aproximadament).




A part del soroll generat pel boom de transit, la barreja d’olors és força impactant (per dir-ho eufemísticament) i més quan, a plena llum del dia, està intensificada per la calor enganxifosa pròpia del clima tropical. La ciutat està impregnada de paradetes de menjar ambulant, és costum fer molts dels àpats al carrer.

CURIOSITAT: molts supermercats tenen les instal·lacions necessàries per poder servir menjar per ser consumit al moment: microones pels plats precuinats, sandvitxeres pels entrepans i agua bullint pel cafè soluble i els mítics noodles.

Com es fan els noodles (aliment molt apreciat per la Marta):




Dediquem la següent foto a les nostres mares perquè vegin que el menjar de la “MAMA” ens l’emportem a tot arreu.





 La zona comercial és cosina germana de les homònimes europees, així que poc a destacar excepte un consell.

CONSELL: Si bé la calor del carrer és sufocant, el fred dels centres comercials és horrorós, per tant, sempre va bé tenir preparat un mocador de coll per a l’ocasió i una samarreta de màniga llarga, si la intenció és passar-hi una estona (també seran útils en alguns transports públics).

China Town no treu mèrits a la realitat, et trobes immers en aquesta cultura en un tancar i obrir d’ulls. El menjar ambulant aquí hi és encara més freqüent, i no hi falten, per descomptat, les botigues de souvenirs.





CURIOSITAT: entre les paradetes de fruita fresca i sucs ens ha sorprès trobar-hi que la magrana n’era la protagonista.


_________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ PER AL VIATGER

Informació actualitzada: Gener 2014

ALLOTJAMENT
  • Nasa Vegas Hotel sens dubte és el nostre allotjament predilecte, hem repetit fins a 4 ocasions, és probablement un dels millors hotels relació qualitat-preu, està perfectament ubicat davant d'una de les parades de metro que paren tan al centre com a l'aeroport. El preu de l'habitació doble és de 10€ sempre que ho facis des d'internet i no te res a envejar a un 3-4 estrelles de casa nostre (les plantes inferiors estan recentment restaurades), us deixem l'enllaç http://www.booking.com/hotel/th/nasa-vegas.es.html?aid=354644;sid=fa1b7a3081b536388670799a8e91cc59;dcid=2
IMPORTANT: Els allotjaments propers a l'estació central de trens són una mica més cars i més senzills, si no és imprescindible aconsellem buscar una altra zona. Si el pressupost no és un inconvenient podeu allotjar-vos a un dels hotels 5 estrelles, Bangkok és la capital del món amb els preus més barats d'aquesta categoria. 

MENJAR

Menjar a Bangkok és tota una experiència, sobretot si és la primera vegada que trepitges terres asiàtiques. Disposes tan de parades per tots els carrers de la capital com grans centres comercials amb restaurants tailandesos i occidentals.


TRANSPORT

Moure't per Bangkok en transport públic pot ser tota una aventura, sobretot en hora punta.

  • Metro:  La millor opció és aprofitar la xarxa de metro i monorail que  permet moure't per gran part de la ciutat (actualment s'està acabant una línia de metro que arribarà fins a ChinaTown i la zona del Gran Palace). El preu d'un bitllet senzill de metro, que depèn de les parades que facis, és d'entre 15 i 30 Baths (0,35-0,75€) Web metro Bangkok

  • Per saber com visitar els temples de Bangkok d'una manera pràctica clica aquí
  • Tuk-Tuk:. És una bona opció per moure't en trajectes curts i surt molt a compte fer-ho en grups de 4-5 persones (tot i que intentaran que contractis un vehicle per cada 2-3 persones, podeu pujar perfectament 5 ;) IMPORTANT: tot i que nosaltres no ens hi vam trobar sabem de gent que li ha passat: si un tuk-tuk et vol oferir un servei de ruta turística de vàries hores per un preu irrisori, no has d'acceptar, et portaran de ruta per botigues de souvenirs, d'on ells reben comissions.


Proper post: temples budistes de Bangkok.



6 comentaris:

  1. Ja comencem menjant barat... haha... :)

    Gaudiu!!! Abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha!!! Els noodles instantanis són una bona opció per anar canviant certs costums alimenataris (quan encara no t'atreveixes amb el menjar de carrer... ;) Els pressupost també ho agraeix!!!

      (un vol d'aquests = 12 bahts tailandesos aprox. = 0'25€) Així qualsevol estalvia!!

      Una abraçada Marc!!

      Elimina
  2. Seguro que cuando os animéis a comer en puestos callejeros también disfrutaréis mucho. Además es una manera fantástica de conocer la cultura de los sitios que se visitan. ¡Seguid disfrutando! Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Itziar, siiii ya nos hemos animado y la verdad es se encuentran verdaderos manjares! La comida asiatica nos gusta bastante!!! Un abrazo!

      Elimina
  3. Uaaauuu!!!! Quina bona pinta!!! ...i a sobre econòmic!!!!!!!

    Qué grans que sou!!!! Ànims, parella!!!! Ens alegrem de veure'us tant bé!!! A seguir així!!!!

    Una abraçada forta i sentida!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carol!!!!
      A veure si t'apuntes a fer-nos una visita!!!! :)

      Una abraçada ben gran per tu també!!!

      Elimina