dijous, 27 de juny del 2013

D'aventures per Battambang (Cambodja)

La quotidianitat al voltant del mercat, els edificis d’estil colonial i l’ambient riberenc va ser l’entorn que ens va acompanyar durant els nostres últims dies a Cambodja. Efectivament aquest és un país carregat de contrastos, tant d’ històrics com de  socials i paisatgístics. Els Temples d’Angkor ens varen fer tocar el cel amb els dits, però la història recent de l’autogenocidi ens mostrà com n’és de fosc l’infern; de la mateixa manera, la sorprenent amabilitat de la majoria dels cambodjans malauradament queda sovint esmorteïda per la corrupció i les abismals manques socials que pateix el país (pobresa, prostitució, vulnerabilitat infantil, brutícia,...). Els dies que vàrem passar a Battambang van suposar l’inici d’un “assentament mental” del que havíem vist i experimentat els últims dos mesos.





Battambang, tot i ser una de les ciutats més grans del país, conserva un ritme provincial, sobretot en comparació amb Siem Reap, d’on veníem, on la presència del turisme, i l’activitat que d’ell se’n desprèn, és molt gran.





Vàrem descobrir que aquest és un punt de referència i de concentració de voluntaris, que anhelen ajudar a decantar la balança d’aquest país a favor de la prosperitat. Amb ganes i iniciativa per veure un món millor, un gran nombre de persones participen d’activitats per a millorar les condicions de la part cambodjana més desafavorida. 


En aquest context vàrem conèixer en Marc i la Nina, dos catalans amb inquietuds socials que avui viuen a Battambang, ens va encantar conèixer-los i vam sentir-nos molt acollits. Gràcies per compartir el vostre temps amb nosaltres i per la vostra generositat!!


En aquesta ciutat també vam tenir l’oportunitat de viure dues experiències ben... curioses?? Emocionants?!!? Surrealistes???? No sé encara quina en seria la millor aproximació verbal...

Pujar en un tren de bambú va ser una experiència que ens va semblar més pròpia de qualsevol atracció de Port Aventura, que no pas d’un mitjà de transport en un entorn rural... Al enfilar-nos sobre la plataforma feta de canyes de bambú i activada mitjançant un motor no pensàvem, ni de bon tros, que fos capaç d’agafar tanta velocitat, buuffff...


La “imatge” seria una mica aquesta: amb els ulls “axinadets”, les llàgrimes que ens saltaven a causa de la velocitat, el cul destrossat pels vots i uns quants insectes que van topar amb les nostres cares pel camí mentre teníem la sensació que en qualsevol moment saltaríem pels aires... Una manera força inèdita d’aprofitar unes vies de tren abandonades per connectar diversos assentaments rurals.


No us perdeu el vídeo que n'hem fet...


Per altra banda, veure volar milions de ratpenats per sobre dels nostres caps... no, això si que no ens ho imaginàvem..!!! Havíem arribat als peus del mont Phnom Sampeau, un caminet ens havia de guiar per pujar al cim i gaudir de les vistes i d’algun temple budista, però un xàfec dels que fan història va decidir cancel·lar la nostra excursió. Per sort, només vam haver de recular uns 50 metres... El conductor del túk túk ens havia promès, per acabar la intensa jornada, ensenyar-nos una cova d’on veuríem sortir milions de ratpenats a la recerca d’aliment, però la cortina d’aigua que teníem a sobre semblava voler-nos-ho impedir..


Espera que esperaràs, la pluja va decantar-se per donar-nos una estona de treva, així doncs, ens vam dirigir cap a la cova. Vam esperar gairebé una hora fins que una cua ordenada de centenars de milers de ratpenats es va desplegar dibuixant en el cel una serp ansiosa per menjar. Els vam estar observant durant uns 30 minuts aproximadament i quan vam marxar encara seguien sortint de la cova, efectivament, allà hi havia d’haver milions d’exemplars, quina passada!!




_________________________________________________________________________________
INFORMACIÓ PER AL VIATGER

Com arribar
  • El trajecte de Siem Reap a Battambang es pot fer de dues maneres: creuant el llac Tonlé Sap en vaixell o bé en autobús. La primera opció era molt temptadora, però finalment ens vam decantar per l’autobús que era molt més barat. Vam pagar 4$/persona (2’8€) amb la companyia PONLEAU ANGKOR.

Allotjament
  • A l’ASIA HOTEL vam pagar 6$/nit (4’2€) per una habitació doble amb bany (dutxa amb aigua freda), ventilador, tovalloles i WIFI a la recepció.

On menjar

  • Davant l’ASIA HOTEL, fent xamfrà, hi ha un restaurant vegetarià força bo i hi ha plats amb preus assequibles, a partir de 5000 o 6000 riels (1’25-1’5€). Al vespre tanquen molt d’hora, entre les 18.00h i les 19.00h. Es diu TE KUCH LA.A, però també se’l coneix com a MERCY HOUSE.


  • Al costat del riu als vespres hi ha restaurants ambulants on es poden menjar plats bàsics com noodles fregits (4000 riels = 1€) o bé sopa de noodles (3000 riels = 0’75€)
  • Davant l’ASIA HOTEL, a la gasolinera, també hi ha un mini supermercat 24h (MY FAMILY MART) on es poden comprar noodles instantanis. Tenen una saleta amb taules i cadires i aigua calenta per poder-los preparar, també tenen WIFI.
  • Se’ns dubte el millor restaurant que vam anar de Battambang és el NOODLE SHOP, en el carrer número 2 o en el carrer número 2 i ½, no ho recordem... us passem una foto amb el cartell de l’entrada ja que el nom tampoc estava en anglès. Es tracta d’un restaurant xinès que fan la pasta de noodles casolana. El plat estrella que us recomanem molt són els Dumplings fregits, poden demanar-se vegetarians o amb carn. Són una espècie de raviolis-empanadilles típiques xineses boníssimes! Costen entre 5000 i 6000 riels un bon plat (1’25€ - 1’5€).


Oci
  • El preu de l’entrada al tren de bambú va ser de 5$/persona (3’5€)
  • El túk túk que vam contractar per fer la ruta: tren de bambú, mont Phnom Sampeau i cova de ratpenats, ens va costar 7$ (4’9€). L’horari va ser de 14.00 a 19.00h aproximadament.

El que més ens va agradar de Battambang
  • El tren de bambú.
  • Veure milions de ratpenats sortint d’una cova per anar a buscar menjar.
  • Fer un tomb per la zona colonial de la ciutat.

No ens va agradar                                                                                                                                               
  • Hi havia força brutícia sobretot a la zona del mercat.
  • Trobar-nos un munt de grills força grans de nit (uns 6 o 7 cms) i més encara després de la pluja, pel carrer, dins l’hotel, dins l’habitació (almenys 5 o 6) i, fins i tot, dins el calçat!!! Arrrg!!!



Introdueix el teu correu electrònic per rebre les novetats del viatge:


5 comentaris:

  1. quina bona experiència!!
    genial!!! el tren de bambú,d'anar amb la boca oberta de passada podia'ho haver fet un bon àpat a base d'insectes, aiggggg..... i menys mal que els veu veure sortir els ranpanats de la cova, jo aquí no hi entrava per res, amb tants de vampirs....je je
    bromes apart.....experiències úniques
    Gaudiu-les

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja!!!! Siii una bona tapeta d'insectes hagués suposat una injecció de proteïnes!!!!! Però ens sembla que... preferim les verduretes!!!!! :p
      Uns abraçada mooolt i mooooolt gran!!!! Pumets!!!

      Elimina
  2. Parece un vídeo promocional de la nueva aventura de Port Aventura para este verano 2013 :-D)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja!!! La verdad es que si, aunque las medidas de seguridad brillaban por su ausencia...!!!

      Elimina
  3. Bones! Marxo la setmna que vé! No tindreu pas el contacte de'n Marc i laNina oi?

    ResponElimina